Tech

Elkészült a soha le nem merülő ceruzaelem

Lassan egy hete véget ért a világ legnagyobb kütyüexpója, a CES, de még mindig bukkannak fel olyan forradalmi termékek, amikről nem ejtettünk szót. Ilyen az Ossia névre hallgató gyártó elsőre teljesen futurisztikusnak tűnő fejlesztése, a Forever Battery, ami pont azt nyújtja, amit a neve sugall: soha le nem merülő AA- és AAA-típusú elemeket.

A cég persze nem találta fel a spanyolviaszt, hiszen az elemek az energiát nem a semmiből nyerik, hanem vezeték nélküli technológiával kapják a naftát, méghozzá egy olyan központi egységtől (úgynevezett Cota Tile), ami a 2,4 GHz-es spektrumot használja, és az Ossia ígérete szerint

tíz méteren belül is képes energiával ellátni az apró telepeket.

A Cota Tile lényegében úgy működik, mint a wifi, csak adat helyett energiát közvetít a hatótávolságon belüli elemekbe, a fal és más tárgyak sem jelentenek akadályt neki, és a használatával végleg el lehet felejteni a lemerülő elemekkel járó bosszúságot. Ugyan manapság egyre kevesebbet használunk ilyesmit, de a távirányítók, faliórák, játékok, de még az Xbox konzolok kontrollerjei is elemekkel működnek, szóval bőven akadnak még otthonok, ahol a Forever Battery fontos kiegészítő lehet.

Forrás: Ossia

Bár a vezeték nélküli töltés ma már nem újdonság, az Ossia fejlesztése ennek ellenére is jelentős, meg is kapták érte a CES innovációs díját, ugyanakkor arról még nincsenek információk, hogy a Cota rendszer mikor és mennyiért lesz megvásárolható a hétköznapi felhasználók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik