Tech

Felvásárolták a legsikeresebb magyar techcéget

Az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatként ismert Balabitet felvásárolta a One Identity nevű amerikai IT biztonsági cég. Az üzleti tranzakciót hivatalosan január 19-én pénteken reggel jelentette be Györkő Zoltán, a Balabit alapítója és ügyvezető igazgatója.

A 250 főt foglalkoztató globális ügyfélkörrel és viszonteladói hálózattal rendelkező Balabit a nagyvállalati IT-biztonsági piacon tett szert nemzetközi elismerésre az elmúlt években, és a régió egyik legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalata, aminek a fejlesztéseit a világ legnagyobb szervezetei és multinacionális vállalatai használják informatikai rendszereik védelmére.

Ahogy az a HWSW-n olvasható, a felvásárló a Quest, annak is egyik leányvállalata, az identitáskezeléssel foglalkozó One Identity. A két cég nem ismeretlen egymás számára, a Balabit már egy ideje szállítja saját megoldását OEM-ként az One Identity számára, ezt az One Identity Safeguard megoldáscsomag részeként értékesíti a cég. A felvásárlással várhatóan az integráció sokkal szorosabb lesz, illetve a felvásárló saját céljainak megfelelően folytatódhat a Balabit-szoftverek fejlesztése a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik