Tech

A Facebook buktatta le a nőt, aki megölte a barátnőjét

A 21 éves, kanadai származású Cheyenne Rose Antoine-t elítélték a barátnője, Brittney Gargol meggyilkolása miatt, miután a nő bevallotta, hogy 2015 márciusában saját kezűleg vetett véget a 18 éves lány életének. Gargol halálát fojtogatás okozta, és a holtestének a közelében egy övet is találtak,

amiről kiderült, hogy Rose Antoine tulajdona.

A nő azután vált gyanúsítottá, hogy a Facebookján találtak egy közös képet az áldozattal, amin a Gargol holtteste mellett talált öv is látható. Rose Antoine első beszámolója szerint a barátnőjével jó pár bárt meglátogattak, mielőtt a lány lelépett volna egy ismeretlen férfival, de a sztorit a rendőrség gyanúsnak találta, és Facebookon igyekeztek rekonstruálni, hogy mi történhetett a gyilkosságot megelőző órákban.

Balra a tettes, derekán a fojtogatáshoz használt övvel – Forrás: Facebook

Rose Antoine már másnap reggel próbálta félrevezetni a rendőrséget egy, az áldozat Facebook-falára posztolt üzenettel („Merre vagy? Nem jelenteztél. Remélem egyben hazaértél!”), és amikor a gyilkos fegyverként használt övet tartalmazó kép előkerülése után gyilkossággal vádolták meg, egy barátjának azonnal bevallotta, hogy megütötte és fojtogatta Gargolt.

Saját bevallása szerint mindketten ittasak voltak, teljesen el voltak szállva a marihuánától, durva veszekedésbe kezdtek, ami végül tettlegességig fajult. Rose Antoine a tárgyalás során felelősséget vállalt Gargol halálért, ugyanakkor állította, hogy nem emlékszik rá, hogy megölte volna. Az ügyben végül hétfőn hoztak ítéletet, és a nőt hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélték emberölés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik