Tech

Húszezer pornókukkoló titkait leplezték le a hackerek

Hatalmas biztonsági rést fedeztek fel etikus hackerek a SinVR nevű virtuálisvalóság-appban, amit kihasználva több mint 20 ezer pornókukkoló adataihoz tudtak hozzáférni. Az alkalmazás azért készült, hogy a felhasználók a virtuális valóságban „élhessenek át” pornójeleneteket és interakcióba léphessenek az egyes karakterekkel.

A londoni Digital Interruption kiberbiztonsági cég szakemberei találták meg azt a hátsó ajtót, amin keresztül a regisztrált tagok neveihez, e-mail címéhez férhettek hozzá, emellett arra vonatkozó információkat is le tudtak kérni, hogy ki milyen tartalmakat töltött le.

Nem elképzelhetetlen, hogy sokakat már zsarolhattak is ezekkel az információkkal”

– olvasható a cég weboldalán. Természetesen ezzel nem éltek vissza az etikus hackerek, a hibát rögtön jelezték a fejlesztőknek, akik azóta befoltozták a rést.

Az appot 2016-ban adták ki azzal az ígérettel, hogy a felhasználók bármilyen titkos fantáziájukat kiélhetik a saját szobájukban, ehhez mindössze egy VR-sisak szükséges. A SinVR HTC Vive, Oculus Rift és Google Cardboard eszközökkel kompatibilis, a jövőben pedig Gear VR és Google Daydream támogatást is kaphat.

Legutóbb 2015-ben volt nagyobb balhé abból, hogy pornóoldalt hekkeltek meg, akkor az Ashley Madison 30 millió felhasználójának adatai szivárogtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik