Tech

A halál és Donald Trump taroltak 2017-ben

A statisztikákkal és infografikákkal foglalkozó Statista portálon rengeteg adat és információ található látványos grafikákba rendezve, amiből nekünk az online enciklopédiára, a Wikipédiára vonatkozó 2017-es látogatottsági statisztikák szúrtak szemet. Az összeállításban látható, hogy tavaly melyek voltak a leglátogatottabb Wikipedia-szócikkek, és az összeállítás nem okoz hatalmas meglepetést.

Forrás: Statista

A listát a 2017-ben elhunyt hírességek vezetik 37,4 millió megtekintéssel, míg a második helyen az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Donald J. Trump végzett, a dobogó harmadik fokára pedig II. Erzsébet, a brit királyi család legfontosabb tagja léphetett fel – ezt a helyezést látva mondjuk kíváncsiak lennénk, hogy ebben vajon mekkora szerepet játszhatott a második évadánál járó The Crown című Netflix-sorozat, ami a királynő uralkodásának éveit meséli el a kezdetektől.

A listára kétszer került fel a Trónok harca, egyrészt a hetedik évadról szóló szócikk, illetve az általános összegzés, de itt van Megan Markle is, akire azóta vetül meglehetősen komoly figyelem, mióta pár hete kiderült, hogy ő lesz Harry herceg felesége, ezzel a népszerű brit királyi család legújabb tagja.

Ezen felül sokan voltak még kíváncsiak az Egyesült Államokra úgy általánosságban, a Bollywoodban készülő 2017-es indiai filmekre, a Bitcoinra, illetve a 13 Reasons Why című regényre, amiből szintén nagysikerű sorozatot készítette a Netflix 2017-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik