Tech

Ezt is megértük: japán lányok éneklik, milyen csodás a bitcoin

A tavalyi év nagy hívószava a kriptovaluta volt, a bitcoin értékének megugrása miatt azokhoz is eljutott a kifejezés, akik eddig egyáltalán nem hallottak róla. Hirtelen mindenkit elkezdett érdekelni, hogyan lehet bányászni, meggazdagodni, de még mindig sok a kérdés azzal kapcsolatban, hogy akkor mégis mi ez. Egy korábbi cikkünkben elmagyaráztuk.

Azt már megszokhattuk, hogy Japánból záporoznak a furcsábbnál furcsább ötletek, főleg ha popkultúráról van szó. Egy új lánybanda, a Kasotsuka Shojo első ránézésre teljesen átlagos, habos-babos csajbandának tűnik, ám a látszat csal.

A zenekar neve valójában azt jelenti: „Kriptovaluta Csajok”.

A nyolc tag mindegyike valamelyik Japánban népszerű virtuális pénzt választotta identitásául, maszkjukon is ott virít többek közt a bitcoin, az ethereum, a ripple logója.

A szórakoztatóiparon keresztül szeretnénk terjeszteni, hogy a virtuális pénzek nem csak a spekuláció eszközei, de olyan csodálatos technológiák, amik a jövőnket változtathatják meg”

– mondta el a 18 éves Rara Naruse frontember.

Első daluk, a „The Moon and Virtual Currencies and Me” (A hold, a virtuális valuták és én) a zenekar elmondása szerint a csalókról szól, és arról, hogyan védhetik meg magukat tőlük az emberek a neten.

https://twitter.com/amoami_ami/status/950316830547046400

A bandát a japán Cinderella Academy válogatta össze, akik több más sikeres popcsapatot is menedzselnek. A virtuális lányok pénteken adják első „kriptopop” koncertjüket Tokióban, és a belépőjegy árát természetesen nem holmi aprópénzben, hanem virtuális valutában kell megfizetni.

A japán kormány tavaly óta törvényes fizetőeszköznek minősíti a kriptopénzeket, az új törvény értelmében minden kriptopénz váltása a japán pénzügyi felügyelet (JFSA) szabályozása alá esik, az ezzel foglalkozó cégeknek regisztrálniuk kell magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik