Tech

Többé nem érdemes ész nélkül kommentelni a Facebookon

A Facebook folyamatosan fejlődik, lényegében hetente bukkannak fel újabb funkciók a közösségi oldalon. A legújabb változás a kommenteket érinti, egyrészt a dizájn szempontjából, másrészt lehetővé vált, hogy csupán a bejegyzések alá írt kommentek beágyazhatók legyenek olyan cikkekbe, mint például ez.

Mostantól, ha kommentelünk a Facebookon, akkor a publikálást követően a szövegünk mellett megjelenik három kis pötty, amire kattintva elérhetővé válik a szerkesztés, törlés és beágyazás lehetősége. Az első kettőt nem kell magyarázni, az utóbbi viszont azt jelenti, hogy mostantól bárki kommentárja beilleszthető olyan felületekre, amik elfogadják a Facebook által generált iframe kódsort.

Forrás: 24.hu

Beágyazhatjuk a saját kommentünket, de bárki másét is, az egyetlen feltétel az, hogy a szöveg nyilvános Facebook-posztnál szerepeljen, így beilleszhetünk kommenteket nyílt személyes profilokról, híroldalak posztjai alól, de akár olyan „hírességek” bejegyzései alól is, mint mondjuk Vajna Tímea.

A kommentekről ugyan eddig is simán lehetett képernyőmentést készíteni, de a Facebook legújabb fejlesztése után érdemes kétszer is meggondolni, hogy hova és mit írunk, ugyanis könnyen az lehet a vége, hogy az írásunkat a tudtunk nélkül használják fel – mint ahogy mi is tettük most a példa kedvéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik