Tech

Kinyírja a számítógépeket a Windows új frissítése

A múlt héten robbant a bombahír, hogy két nagyon súlyos, mikroprocesszorokkal kapcsolatos sebezhetőséget fedeztek fel biztonsági szakértők, amikből legalább egyik érinti az Intel, az ARM és az AMD bizonyos chipjeit, tehát lényegében az összes számítógépet és laptopot, sőt sok okostelefont is.

A Microsoft villámgyorsan reagált a hibára: elkészítették azt a soron kívüli frissítést, ami a Windows részéről elhárítja a problémát, és el is kezdték kiküldeni a frissítést a világ összes számítógépére.

Rengeteg felhasználónak már kedden megérkezett a javítócsomag, akik annak rendje és módja szerint telepítették is a frissítést, azonban a HVG tech rovatának beszámolója szerint a hibajavítás kinyírja a számítógépet, ami az újraindítást követően mégsem hajlandó újra elindulni.

A Microsoft közleménye szerint a váratlan hiba az AMD processzoros számítógépek egy részét érinti, és a probléma oka, hogy a chipek a valóságban nem olyanok, mint ahogy azt a javításhoz használt hivatalos dokumentációk állítják, így végeredményben a kiadott szoftver nem kompatibilis a hardverrel.

A Microsoft mostanra leállította a frissítések kiküldését az érintett AMD processzort tartalmazó számítógépekre, viszont ha valakit ennek ellenére mégis érint a súlyos probléma, az a lenti linkeken talál segítséget a számítógép újraélesztéséhez:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik