Tech

Újabb sebességrekordot ért el a villámgyors vákuumvasút

A Virgin Hyperloop One (egykor Hyperloop One) új sebességrekordot állított fel Las Vegas-i DevLoop tesztközpontjában. A december 15-én befejeződött harmadik tesztfázisban a vákuumvasútnak sikerült elérnie a 387 km/óra sebességet egy betonalagútban, amiről videó is készült.

A startup szerint a decemberi teszt jelentősége nemcsak az, hogy sikerült túlszárnyalni az előző rekordot, de az is, hogy a vákuumvasút működéséhez szükséges minden elem: a hajtás, a fékezés, a lebegés  is megfelelően működött.

A cél, hogy a szupervasút utasokat is tudjon biztonságosan szállítani, és egy nap olyan közlekedési eszköz válhasson belőle, ami Elon Musk eredeti elképzelése szerint akár 1200 km/órával is száguldozhat.

Valósággá vált Elon Musk szupergyors vákuumvasútja
Igaz, még nem száguldozik, de a rendszer működik, sikerült az első teszt.

A cég emellett azokat a pletykákat is megerősítette, hogy Sir Richard Bronson októberben csatlakozott a Hyperloop One-hoz ügyvezetőként, ami azóta Virgin Hyperloop One néven fut tovább, és legutóbb 50 millió dolláros befektetést kaptak a Ventures Capitaltól és a DP Worldtől.

Mi is az a Hyperloop?

A Hyperloop lényegében egy hatalmas, csökkentett sűrűségű levegővel töltött, vákuum alá helyezett cső, amiben légpárnákon, lebegve közlekednek a kapszulák. Egy ilyen jármű személy- és teherszállító kapszulákból áll össze, akár 1200 km/órás sebességre is képes lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik