Tech

Ezeken a helyeken épülhet meg Elon Musk szupervasútja

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2017. 09. 15. 09:38

A Hyperloop vákuumvasút ötlete Elon Musk fejéből pattant ki, aki aztán megadta a lehetőséget más cégeknek, hogy megvalósítsák a távoli városokat elképesztő gyorsasággal összekötő közlekedési eszköz megvalósítását. Ezek egyike a Hyperloop One, akik tényleg szeretnék, ha valóssággá válna az amerikai milliárdos terve.
Korábban a témában:

A technika már rendelkezésre áll, viszont a megvalósításhoz partnerek szükségesek, és nemcsak ipari szereplőknek kell elkötelezniük magukat egy vákuumvasút megépítése mellett, de a helyi kormányzatoknak is. A Hyperloop One éppen ezért hirdetett versenyt, hogy az érdekelt felek a világ minden tájáról nyújtsanak be nekik ajánlatokat a megvalósítást illetően.

A „nyertesekről” most rántotta le a leplet a cég, és a legvalószínűbb, hogy a közeljövőben valahol az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Kanadában vagy Indiában valósul meg az első Elon Musk-féle szupervasút bárki által kipróbálható verziója.

A Hyperloop One csapat alaposan megvizsgálta (infrastruktúra, technológia, szabályozás és közlekedés szempontjából is) a beérkezett több száz „pályázat” mindegyikét, és az alábbi tíz , több száz kilométeres útvonalakat hirdették ki a legesélyesebb versenyzőknek:

EGYESÜLT ÁLLAMOK:

Cheyenne – Denver – Puelbo (579 km)
Chicago – Columbus – Pittsburgh (785 km)
Miami – Orlando (413 km)
Dallas – Houston (1029 km)

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG:

Edinburgh – London (666 km)
Glasgow – Liverpool (545 km)

MEXIKÓ:

Mexico Mexico City – Guadalajara (531 km)

INDIA:

Bengaluru – Chennai (334 km)
Mumbai – Chennai (1058 km)

KANADA:

Toronto – Montreal (643 km)

A tervezés következő állomása, hogy a Hyperloop One szakemberei összeülnek a legesélyesebb versenyzőkkel, hogy minden korábbinál mélyebben beleássák magukat a megvalósítás lehetőségébe, illetve workshopokat tartanak, hogy segítsék az érintett országokat/területeket a szükséges tőke megszerzésében és a megfelelő kivitelező partnerek megtalálásában.

A Hyperloop One célja, hogy 2021-re már legalább három olyan vákuumvasút-vonal valósuljon meg, ami napi szinten szolgálja ki a civil tömegközlekedést, illetve az áruszállítást.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.