Tech

Okospadon tölthetjük a mobilunkat a Corvin Sétányon

Olyan napelemmel működő okospad várja a Corvin Sétány járókelőit a Nokia Skypark épületénél, amin telefont tölteni és internetezni is lehet. Ülőfelületét beépített hűtőrendszerrel látták el, hogy még a nyári forróságban se legyen túl meleg.

Okosított utcai padra ülhetnek le a járókelők a budapesti Nokia Skypark irodaház előtt a Corvin Sétányon, ami ugyan első ránézésre egy minimalista ülőalkalmatosságnak tűnik, ám rengeteg érzékelőt és beépített hűtőrendszert is tartalmaz.

A 800 kilogramm teherbírású Steora okospad teljes mértékben napelemből származó energiát használ. Képes optimalizálni saját energiafelhasználását, így sosem kapcsol le, és időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemel.

Forrás: Futureal

Egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB csatlakozóval is rendelkezik, amik a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G routernek köszönhetően 4 méteres körzetében internet is elérhető.

Integrált lámpái két méteren belül megvilágítják környezetét, lehetővé téve a felhasználók számára az éjszakai használatot. A fehér színű, acélvázas pad ellenáll a természet viszontagságainak, az ülőfelület anyaga tűzbiztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik