Tech

A magyar térköves srácok megoldották, hogy Budapest belvárosában ingyen feltölthesd a telefonod napenergiával

A Városháza Park felújítási munkálatai idejére PopUp Park néven köztéri installációkból álló közösségi tér jött létre Budapest szívében a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából. Az installációk elkészítésével a nemzetközileg is elismert Hello Woodot bízta meg a Főváros. Az egyik itt található installáció egy okospad, melynek felszínébe mobil eszközök töltésére alkalmas csatlakozókat építettünk. A hagyományos USB-s csatlakozók mellett vezeték nélküli töltésre alkalmas Qi töltőpadokat is alkalmaztunk. A szükséges elektromos áramot a Platio energiatermelő térburkolatai szolgáltatják.

-írja kicsit száraz, közleményes nyelvezetben a Platio. Pedig amiről valójában szó van, az kicsit sem érdektelen, száraz duma. Lefordítom a start up-os nyelvet magyarra:

Hahó, emberek! A magyat térköves srácok találmánya megjelent Magyarországon is, ami azt jelenti, hogy a Deák téren éjjel-nappal ingyen töltheted a telefonod, méghozzá napenergiával!

Már egy ideje figyelemmel követjük a magyar innovátorok sikereit, legutoljára a kazah projektjük kapcsán írtunk róluk. A Platio most minden szempontból szintet lépett, ugyanis már itthon is élvezhetjük a termékük hasznosságát. Elég, ha csak arra gondolsz, hányszor jönne jól a belvárosban egy töltő, amikor épp pár százalékon áll a telefonod, de te még csak órák múlva érsz haza.

Íme, a Platio bemutató videója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik