Mobil

Túlórában gyártották gyerekek az iPhone X-et

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Apple különböző nem várt gyártási problémák miatt képtelen kiszolgálni az ünnepi szezonban az iPhone X iránt mutatkozó keresletet. A cupertinói cég igényeit persze a beszállítók kínai üzemei igyekeznek kielégíteni, és ez oda vezetett, hogy még a Financial Times is beszámolt arról, hogy a Henan tartományban található egyik üzemben kiskorúak dolgoztak a készülékek összeszerelésén, méghozzá túlórában.

Nem lesz elég iPhone X, gond van a gyártással
Technikai problémák miatt a gyárak nem tudnak annyi készüléket leszállítani, mint amekkora igény mutatkozik az új okostelefonra.

Habár az üzemi munkások helyzete és jogai továbbra is komoly kérdéseket vetnek fel, azért még Kínában is törvény írja elő, hogy gyerekek 40 óránál többet dolgozzanak egy héten. A Zhengzhou gyárban mintegy 3000 középiskolás vállal rendszeresen munkát, és közülük kerültek ki azok a gyakornokok, akik

önszántukból túlóráztak, megfelelő kompenzáció ellenében.

Közleményében az Apple is kiemelte, hogy a diákok nem kényszerből vállalták a pluszmunkát, ugyanakkor siettek hozzátenni, hogy ez ettől még nem fordulhatott volna elő, és a cég igyekszik mindent megtenni, hogy a hozzájuk köthető gyártósorokon mindenkit méltósággal és tisztelettel kezeljenek. A gyárat üzemeltető tajvani The Foxconn Company ezt követően a BBC-nek már azt nyilatkozta, hogy azonnali hatállyal megtiltották, hogy a gyakornokok bármilyen körülmények között túlórát vállaljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik