Tech

Gépaggyal jósolja a bitcoin árát egy magyar startup

Világelsőként, gépi intelligenciával jelzi előre a kriptovaluták jövőbeli árfolyamát egy magyar startup.

A legismertebb digitális pénz, a Bitcoin árfolyama az év eleje óta meghússzorozódott, de még a laikusok által kevésbe ismert Litecoin vagy Ethereum értéke is majdnem százszoros hasznot hozott azok számára, akik vásároltak belőlük 2017 elején.

Ma már rengeteg digitális pénz létezik, amelyekkel a kriptotőzsdéken kereskedhetnek az új befektetési megoldásokat keresők, erre az érdeklődésre épít a WalletInvestor nevű magyar startup, akik először alkalmaznak mesterséges intelligenciát virtuális devizák területén az árfolyamok előrejelzésére.

A hagyományos tőzsdéken hetekig, vagy akár hónapokig tartó folyamatok a digitális pénzek piacán egyetlen nap alatt többször is végbe mehetnek. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a napon belüli előrejelzések helyett a középtávú (14-napos), és az igényekhez alkalmazkodva akár több éves becslésekre fókuszálunk, mesterséges intelligenciát felhasználva.”

– mondta el Rácz-Akácosi Attila, a WalletInvestor ötletgazdája.

A magyar startup a Google mesterséges intelligencia fejlesztési logikáját követi: emberek által használt sémák helyett csak alapszabályok kerülnek a rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy a tőzsdei kereskedésben ismert mintázatok (Elliott hullám, Nyakvonal, Dupla tető, és így tovább) helyett hagyják, hogy a rendszer saját maga ismerje fel minden egyes kriptopénz esetén olyan korábbi, egyedi jellegzetességeket, amikkel nagy valószínűség mellett tudja megbecsülni a jövőbeli árfolyammozgás trendjét.

Az oldal látogatóinak száma hamar megugrott, míg egy hónapja nagyjából 200 digitális pénzhez végeztek naponta becslést, ez a szám mára már túllépi az 1300-at.

“Mindezek mellett az érdeklődőket mindig óva intjük attól, hogy csupán egyetlen forrásra alapozva hozzanak komoly pénzügyi döntést. Érdemes akár 8-10 különféle véleményt is megismerni pró és kontra minden egyes befektetés előtt.” – teszi hozzá Rácz-Akácosi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik