Tech

A Snapchat fejlesztői most valami igazán nagyot léptek

Új alkalmazást jelentett be a Snapchatet fejlesztő Snap Inc., ami nem meglepő mód a kiterjesztett valóságot (AR) állítja középpontba. A Lens Studio nevű szoftverrel a Snapchathez tervezhetünk és készíthetünk egyedi szűrőket azokkal a belsős eszközökkel, amiket a Snap is használ.

Ez azért különösen fontos lépés, mert korábban még nem volt példa arra, hogy a felhasználók maguk is tervezhessenek szűrőket és filtereket, amiket aztán felhasználhatnak az ilyen jellegű programokban. A szerkesztőben előre elkészített sablonok és útmutatók is segítenek a két- és háromdimenziós szűrők, objektumok alkotásában.

A kész műhöz aztán egy egyedi Snapcode-ot generál a program linkkel együtt, amire rátappolva előbukkan és használhatóvá válik az effekt a Snapchaten belül, de csak 24 órán át érhető el.

A kiterjesztettvalóságos-élmények terén egyértelműen a Snapchat viszi a prímet a felhasználók közt, míg a konkurensek még csak éledeznek. A Facebook nemrég nyitotta meg fejlesztőknek szánt AR-platformját, amiről F8 nevű fejlesztői konferenciáján beszélt először. A Google és az Apple is bemutatta saját platformját. És bár míg ezen cégeknek több erőforrásuk van, a Snapchat volt az első olyan app, ami közelebb hozta a technológiát a felhasználókhoz. A csapat eddig több mint 3000 szűrőt készített, ennek egyharmadát használják aktívan naponta a felhasználók.

A Lens Studio Mac és Windows rendszereket futtató asztali gépekre tölthető le világszerte ezen a linken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik