Tech

Sok óvodásnak már saját laptopja van

A 20 év alatti fiatalok jól felszereltnek számítanak kommunikációs eszközök terén, több mint harmaduknak (35%) saját tévéje, 43 százalékuknak számítógépe/laptopja, és 73 százalékuknak táblagépe van – derül ki a Kutatópont Kft. által végzett 2000 fős kutatásból.

Gondolhatnánk, hogy az iskolás kort be nem töltött gyermekeknek még nincsenek kütyüik, azonban a kutatásból kiderült, hogy már a 6 év alatti gyermekek körében is magas a technikai eszközöket birtoklók aránya: 15% televízióval, 39-39% laptoppal/számítógéppel, tablettel rendelkezik.

Forrás: Kutatópont

A sok megvásárolt elektronikai eszköz ellenére a magyar szülők a személyes felügyeleten és a szóbeli szabályozáson túl nem használnak csemeték megvédésére tartalomblokkoló módszereket, eszközöket.

Mindössze a szülők 13 százaléka gondoskodik eszköz, vagy valamilyen app bevonásáról a tévés és internetes felületeken megjelenő tartalmak szabályozásában. A vizsgált 7-13 éves gyermekek szülei az átlagnál elővigyázatosabbak, körükben 19 százalék veszi igénybe a tartalomblokkolók segítségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik