Tech
Shocked and surprised boy on the internet with laptop computer concept for amazement, astonishment, making a mistake, stunned and speechless or seeing something he shouldn't see

Sok óvodásnak már saját laptopja van

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 12. 13. 06:35

Korábban a témában:

A 20 év alatti fiatalok jól felszereltnek számítanak kommunikációs eszközök terén, több mint harmaduknak (35%) saját tévéje, 43 százalékuknak számítógépe/laptopja, és 73 százalékuknak táblagépe van – derül ki a Kutatópont Kft. által végzett 2000 fős kutatásból.

Gondolhatnánk, hogy az iskolás kort be nem töltött gyermekeknek még nincsenek kütyüik, azonban a kutatásból kiderült, hogy már a 6 év alatti gyermekek körében is magas a technikai eszközöket birtoklók aránya: 15% televízióval, 39-39% laptoppal/számítógéppel, tablettel rendelkezik.

Forrás: Kutatópont

A sok megvásárolt elektronikai eszköz ellenére a magyar szülők a személyes felügyeleten és a szóbeli szabályozáson túl nem használnak csemeték megvédésére tartalomblokkoló módszereket, eszközöket.

Mindössze a szülők 13 százaléka gondoskodik eszköz, vagy valamilyen app bevonásáról a tévés és internetes felületeken megjelenő tartalmak szabályozásában. A vizsgált 7-13 éves gyermekek szülei az átlagnál elővigyázatosabbak, körükben 19 százalék veszi igénybe a tartalomblokkolók segítségét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.