Tech

Végre életre kelthetjük a LEGO kockákat

A LEGO kiterjesztett valóság alkalmazásával ötvözhető a virtuális és valódi LEGO-játékélmény, amivel arra inspirálhatjuk a gyerekeket, hogy kreatívabbak legyenek, mint korábban bármikor.

A LEGO jövőjét kutató Creative Play Lab az idén bemutatott Apple ARKit felhasználásával alkotta meg a LEGO AR-Studio névre hallgató iOS-alkalmazást, ami lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a népszerű LEGO szettek digitális verziójával valós életbeli jeleneteket játszanak el úgy, hogy a valódi műanyagjátékokat ötvözik a kiterjesztett valósággal.

Az applikációban a gyerekek és a felnőtt LEGO-rajongók felfedezhetik, és egyben irányíthatják is a gyűjteményükben lévő modellek virtuálisan továbbfejlesztett animációs változatait, valamint valós környezetben játszhatják el saját történeteiket és kalandjaikat. Az alkalmazás ráadásul lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék a kalandokat és lementsék azokat a különböző eszközeikre.

Leesett az állunk a LEGO új programozható játékától
Táncoló robotot és harmonikázó cicát építettünk, és nagyon rég szórakoztunk ilyen jól!

Az AR-Studio animációkkal és audiovizuális hatásokkal eleveníti meg a szetteket, amikor egymás mellé helyezzük őket. A játék különleges elemei közé tartozik a tüzet hányó sárkány, a dudáló vonat vagy a tűzoltótömlőt használó tűzoltóautó, amik mind aktiválhatók játék közben. Emellett Arany Kockákat is elrejtettek az AR-környezetben, hogy játék közben a gyerekek megkeressék és összegyűjthessék őket.

AZ APPLIKÁCIÓBAN JELENLEG ELÉRHETŐ LEGO SZETTEK:

  • LEGO City Rendőrkapitányság – 60047
  • LEGO City Tehervonat – 60052
  • LEGO City Tűzoltóállomás – 60110
  • LEGO Ninjago A Zöld NRG Sárkány – 70593
  • LEGO Ninjago Film – Földrengés Robot – 70632
  • LEGO Ninjago Film – A Sors Adománya – 70618

Az app november 30. óta tölthető le az App Store-ból, méghozzá iPhone SE, iPhone 6s és ennél újabb Apple okostelefonokra, illetve az 5. generációs vagy annál újabb iPad, továbbá az iPad Pro tabletekre.

Olvasói sztorik