Tech

40 Tesla kamionra csapott le egy sörgyártó

Nincs egy hónapja, hogy Elon Musk kiállt az újságírók elé, és bemutatta az elektromos járműveket gyártó Tesla két legújabb modelljét: egy elképesztően vagány sportautót, illetve a cég első kamionját. Utóbbi igazi forradalmat hozhat a közlekedésben, és a különböző cégek rá is haraptak az áramvonalas és környezetbarát jövőre, hiszen a napokban a Budweiser létezéséért felelős Anheuser-Busch jelentette be, hogy nem kevesebb, mint negyven darabot rendeltek az elektromos teherszállítókra.

Hetven éve nem volt akkora forradalom a közlekedésben, mint ami most jöhet
A Tesla új fejlesztése alapjaiban változtathatja meg a világot. Még Magyarországon is. Soha nem gondolta volna, hogy a kamionoknak köze van a populizmushoz, pedig így van.

Ez pedig nem kis befektetést jelent a cég részéről, hiszen a kaminok darabját 150000 dollárért (~40 millió forintért) árulja napjaink legmenőbb autógyártója. A most megrendelt járművek 2019-ben akár már forgalomba is állhatnak, és az Anheuser-Busch tervei között az is szerepel, hogy 2025-re teljesen elektromos flottája legyen, ezzel 30%-kal csökkentve a cég károsanyag-kibocsátását.

Forrás: Tesla

Az USA-ban székelő cégek közül viszont nem a sörgyártó az egyetlen, aki már leadta a rendelését a Tesla elektromos kamionjaira. A Jalopnik már legalább egy tucat olyan vállalatról tud, akik bejelentkeztek Elon Musk cégénél, és köztük olyan óriásokat találunk, mint a Walmart, a DHL és a J. B. Hunt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik