Tech

Furcsa kérdéseket kezdett feltenni a Facebook az embereknek

Aki a napokban böngészte saját adatlapját a Facebookon, felfigyelhetett arra, hogy megjelent a Tudtad? (Did You Know?) nevű funkció, ami mindenféle kérdéseket tesz fel a felhasználónak, hogy két megosztott poszt és link között olyan dolgokat is eláruljanak magukról a közösségi oldalon, amire amúgy nem nagyon adódna alkalom.

A néhol komolyabb, de inkább könnyebb hangvételű kérdések olyan dolgokat firtatnak, minthogy a kávét vagy az édességet hagynánk el, kinek a bőrébe bújnánk egy napra, melyik író munkássága változtatta meg az életünket, vagy hogy melyik a kedvenc motivációs idézetünk.

Forrás: 24.hu

Persze vannak egészen furák is: sötét vagy világos szobában töltenénk el egy napot, melyik a kedvenc életkorunk, és hogy az emberek szeretetére vagy félelmére vágyunk jobban. A kérdésekre adott válaszokat úgy posztolhatjuk ki a falunkra, mint bármelyik másik bejegyzésünket.

Asztali böngészős felületen a Továbbiak menü alatt nyithatjuk le az új Kérdések szekciót, ahol további kérdéseket kérhetünk és válaszolhatunk meg.

Forrás: 24.hu

A dolog mögött minden bizonnyal az áll, hogy a Facebook nemrég vásárolta fel a To Be Honest nevű, tiniknek fejlesztett alkalmazást, amiben a régi barátfüzetekhez hasonlóan különféle kérdéseket válaszolhatnak meg annak céljából, hogy jobban megismerhessék a másikat, csak éppen nem papírral és tollal, hanem digitális felületen billentyűzettel tárják világ elé többé-kevésbé nyílt titkaikat.

Az alkalmazást már több mint 5 millióan töltötték le és 2,5 millió napi aktív felhasználója van, vélhetően ezt a népszerűséget szeretné meglovagolni a Facebook az új funkcióval, ami még hosszabb időre a közösségi oldal elé szegezheti a fiatal korosztályt  – akik közül, mint az utóbbi időben többször is hallhattuk, egyre többen vándorolnak el a platformról.

Egyre kevesebb fiatalt érdekel a Facebook
Helyette az Instagramon és a Snapchaten lógnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik