Tech

Szelfizésre kötelezne minket a Facebook

A Wired szúrta ki, hogy a Facebook egy új biztonsági funkciót tesztelt szűk körben a közösségi oldalon. A platform néhány felhasználótól egy szelfit kért be annak bizonyítékaként, hogy nem robot, vagy illetéktelen személy ül a gép előtt. Enélkül kizárták őket a fiókból, és nem tudták használni a fontosabb funkciókat.

A közösségi oldal azt kérte, hogy egy olyan fotót válasszon a profiltulaj,amin arca tisztán látható, de kikötötték, hogy az ellenőrzés után azt törlik a cég szerveréről.

A Facebook szóvivője is megerősítette a fejlesztés tesztjét, amit azért vezetnének be, hogy kiszűrhessék a gyanús aktivitásokat és interakciókat, köztük a hamis profilokat készítő robotokat, és megakadályozzák az ismerősgyűjtés automatizálását, vagy a hirdetések készítését.

Az még nem tiszta, hogy milyen esetekben és milyen gyakorisággal dobná fel ezt az újszerű CAPTCHA tesztet az oldal, ha élesben is bevezetnék szélesebb körben – lehetséges, hogy végül nem is vezetik be.

Októberben kiderült, hogy körülbelül 126 millió felhasználóhoz érhettek el az orosz állam által fizetett trollok félrevezető, dezinformációs tartalmai a platformon keresztül. A közösségi cég egyre furcsább eszközökkel próbálja felvenni a versenyt a kamufiókok, álhírek és a bosszúpornó ellen, legutóbbit egy olyan fejlesztéssel próbálnák megállítani, ami azt igényli, hogy a felhasználó előbb a Facebookhoz juttassa el a kompromittáló felvételeket.

Magunknak kell pucér képeket küldenünk a Facebooknak, mielőtt az ex tenné meg
Képelemző algoritmus gondoskodik arról, hogy ne jelenjen meg rólunk kompromittáló fotó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik