Tech

Fura nőügy miatt távozhatott a Google-től az Android atyja

Az Android operációs rendszer megalkotásában jelentős szerepet vállaló Andy Rubin 2014-ben hagyta ott a Google-t, méghozzá önszántából – legalábbis egészen mostanáig ez volt a hivatalos verzió. Egy The Information-ben megjelent cikk viszont azt állítja, hogy ennél jóval komplikáltabb volt a helyzet, és Rubin nem saját elhatározásból döntött így, hanem egy belső vizsgálat nyomására, ami megállapította, hogy helytelen kapcsolatba keveredett az egyik beosztottjával.

Andy Rubin – Forrás: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

A lapnak három forrás is megerősítette a híresztelést, és a nyilatkozók állítják, hogy a Google azt követően indított vizsgálatot Rubin ügyében, hogy egy női alkalmazott jelezte a munkaügyi osztálynak, hogy probléma van közte és a feletteseként dolgozó Rubin között. Arról ugyan nincsenek pontos információk, hogy a panasz pontosan mire vonatkozott, szexuális zaklatásról senki nem beszél, de

a vizsgálat során a beszámolók szerint bebizonyosodott, hogy Rubin helytelenül viselkedett és rossz döntéseket hozott.

Rubin ebben az időben épp a Google robotika részlegének volt a vezetője, és 2014 októberében azt követően távozott a cégtől, hogy tudomást szerzett az ellene folyó vizsgálat eredményéről. Arról ugyan nem szólnak az információk, hogy maga a cég szólította fel Rubint a távozásra, ugyanakkor az egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a felek megegyeztek, hogy „csendben intézik” az elválást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik