Tech

Egészen alakul Elon Musk autóknak szánt metrója

Azt már jó ideje tudni, hogy Elon Musk egy földalatti alagúttal, kvázi autóknak kialakított metrórendszerrel könnyítene a zsúfolt Los Angeles-i közlekedésen, amin a borzalmas angol szójátéknak is felfogható Boring Company (Unalmas és/vagy Fúró Cég) nevű cégével dolgozik. Az alagutakban elektromos targoncákon közlekednének az autók.

A fúrók először a SpaceX székhelyének parkolója alatt lendültek támadásba, miután augusztusban megkapták a város vezetőségétől a szükséges engedélyeket. A munkálatok a jelek szerint jól haladnak: a Tesla-vezér most első alkalommal osztott meg fotót az Instagramon a tesztalagút egyik részéről, ami alapján kijelenthető, hogy kezd formát önteni az őrült terv, hiszen a felvételen már láthatók a vezetékek, a sínrendszer, a fények.

The Boring Company tunnel under LA

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Többen csak trollkodásnak hitték, amikor tavaly decemberben a Tesla-vezér bejelentette, hogy új vállalkozásba fog, mellyel küldetése, hogy alagutakat ásson, és ez által csökkentse a forgalmi dugókat. Musk szentül hisz ebben a közlekedési megoldásban, és célja, hogy 30 szintnyi alagutat ássanak ki Los Angeles alatt.

Elon Musk alagutat ás Los Angeles alatt
Harminc szintes alagútrendszerrel csökkentené a dugókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik