Tech

Az oroszok még az autó műszerfalán is Tetrist játszanak

Az orosz GAZ autógyártó vásárlói nagy meglepetésben részesülhetnek, mert az elvetemült cég egy meglepetést is programozott néhány járművének műszeregységébe. Aki tudja, mit kell nyomni és csinálni az autóban, az a nyolcvanas évek nagy kedvencét, a Tetrist játszhatja a műszerfal kijelzőjén – persze a cég szabadkozik, hogy ez egyáltalán nem olyan veszélyes dolog, mint amilyennek tűnik.

A turpisságra egy sofőr jött rá, aki feltöltötte a YouTube-ra is, hogyan lehet előhívni a rejtett játékot. Először is be kell indítani a motort, háromszor jobbra indexelni, kétszer villantani a fényszóróval, ötször lenyomni a fékpedált, majd felpörgetni a motort 3000/perc fordulatra emelni, majd a bal oldali tekerőt kell elforgatni. Így:

Ezután megjelenik a klasszikus játék, amit a kijelző két mellé helyezett két tekerőgombbal lehet irányítani. A GAZ Facebook-posztban magyarázta meg, hogyan került bele a játék a Gazelle Next szériájú járművekbe.

„A GAZelle Next autók ellenőrzési folyamatának része rengeteg különféle teszt is. Az egyik során a műszerfal kijelzőjének képét teszteljük: fontos, hogy a megjelenő információt könnyen le lehessen olvasni vezetés közben is, a kijelző minden területén a lehető legtisztábban jelenjen meg a kép. Ezt a komoly feladatot pedig nagyon jól meg lehet oldani…. Tetrisszel!” – írta a cég.

Részletesen ki is fejtették, miért éppen ez a játék a megfelelő: a geometrikus, gyorsan mozgó alakzatokkal pontosan tudják tesztelni, hogy a gép processzora és kijelzője megfelelően működik-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik