Tech

Élőben nézhetjük a valódi gigarobotok pusztító csatáját

Immáron két éve, hogy az amerikai Megabots Inc. mérnökei kihívták a japán Suidobashi Heavy Industriest egy küzdelemre, amiben pilóták által vezérelt hatalmas robotok csapnak össze egymással, ahogy azt korábban csak sci-fi filmekben, képregényekben és animációs sorozatokban láthattuk.

A Suidobashi csapata beleegyezett a küzdelembe, méghozzá egyetlen feltétellel: tényleg küzdelemről lesz szó, és nem hatalmas paintball golyókkal történő bohóckodásról. Ez azt jelenti, hogy a robotok tényleg hatalmas pofonokat visznek be egymásnak, és a japánok feltett szándéka, hogy Kuratas nevű gépükkel

földbe döngöljék az amerikai Eagle Prime masinát.

A Megabots komolyan vette a kihívást, a Kickstarter segítségével ugyanis gyűjtöttek extra 500 000 dollárt, hogy felfejlesszék a robotjukat: a befolyt pénznek hála a gép már képes a pofozkodásra, és a cég állítása szerint nagyon kemény ütéseket fognak bevinni a japán ellenfelüknek.

Ami a legjobb az egészben, hogy az október 17-én esedékes küzdelemnek mi is a tanúi lehetünk, ugyanis a Twitch-en élőben fogják közvetíteni a küzdelmet, és a mérkőzést követően még egy napig lesz látható a maga nemében egyedülálló összecsapás. Ha valaki nem szeretne lemaradni az évszázad küzdelméről, annak ezt a linket kell elmentenie, plusz bekészítenie a pattogatott kukoricát jövő keddre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik