Tech

Itt a világ első telefonja, ami egyben fidget spinner is

Gondolhatnánk, hogy amilyen gyorsan jött, úgy múlt el a nyári láz, ami a fidget spinner nevű pörgettyűs játék körül alakult ki, de egy új és meglehetősen furcsa kütyü erre rácáfol.

Nehezen tudjuk eldönteni specifikációit látva, hogy egy olyan telefonról van-e szó, ami egyben fidget spinner is, vagy egy fidget spinner, amivel telefonálni lehet. Bármelyik megoldás is álljon közelebb a valósághoz, a Hong Kong-i Chilli International K188 névre keresztelt mobiljáról már olyan lapok írtak tesztet, mint a The Verge vagy a PhoneRadar.

Akinek kimaradt volna a fidget spinner: egy olyan, ujakkal pörgethető játékról van szó, ami a stressz levezetésében segít, így a K188 valójában ideális megoldás lehet annak, akit végtelenül idegesít, ha a munkatársaival vagy hozzátartozóival kell beszélnie.

Az eszköz egyhüvelykes kijelzőt, 32 megabájt memóriát és ugyanennyi tárhelyet (SD kártyával ez 8 gigabájtra bővíthető) kapott, 280 milliamperórás aksival látták el, és hatféle színben vásárolható. Természetesen nem telepíthető rá semmiféle app, hiszen ez egy sima 2G-s butatelefon, de meglepő mód van rajta webes böngésző és nyomogatható gombok, valamint a Bluetooth-t is támogatja.

Egyelőre csak Indiában lehet megvásárolni október végétől 20 dollárért (kb. 5200 forintért), de a jövőben megkezdődik a globális online árusítás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik