Tech

Az iPhone 7 a legjobb választás az Apple mobiljai közül

Idén is rengeteg modell közül válogathat az, aki egy jó telefont vásárolna, de még egy kiválasztott gyártó palettáján belül sem egyszerű a döntés. Aki iPhone-t szeretne venni, annak legjobban most az iPhone 7, vagy annak Plus variánsa érheti meg, hiába mutatta be az Apple pár hete a legújabb iPhone 8 és iPhone X modelleket.

Mutatjuk, mit tudnak az új iPhone-ok és mennyiért
Táblázatba szedtük, mik az új mobilok főbb jellemzői, magyar árukkal együtt.

A Business Insider újságírója összeszedett pár szempontot ennek kapcsán, amit érdemes lehet megfontolni.

Ezért éri meg jobban az iPhone 7 Plus, mint az új modellek

Az iPhone 7 megfizethetőbb az iPhone 8-nál és az iPhone X-nél, hiszen míg egy nyolcas 265 ezer forintos kezdőáron érhető el, de a legolcsóbb hetes modellt már 207 ezer forintért megvehetjük, ha pedig a Plus variánst választanánk, akkor is 252 ezer forinttal kell számolnunk. Az iPhone 8 Plus 303 ezer, míg a jubilumi X-ért 380 ezer forintról indul.

  • iPhone 7 – 207 ezer Ft
  • iPhone 7 Plus – 252 ezer Ft
  • iPhone 8 – 265 ezer Ft
  • iPhone 8 Plus – 303 ezer Ft
  • iPhone X – 380 ezer Ft

Ha azért választanánk a drágább és újabb modelleket, mert szebb fotókban reménykedünk, ne tegyük: az iPhone 7 Plus, a 8 Plus és az X csaknem megegyező tulajdonságú hátlapi kamerákat kaptak.

Az iPhone X egyetlen nagy előnye, hogy optikai képstabilizációt tud alkalmazni a széleslátókörű- és a telefotó lencse esetében is, míg a 7-8 Plus csak előbbi esetén tudja azt alkalmazni. Ugyanígy a szelfikamera esetében sincsenek ordító minőségbeli különbségek.

Az iPhone 7 Plus, az iPhone 8 Plus és az iPhone X kameráinak tulajdonságai. Forrás: Apple (Képernyőmentés)

Az iPhone 8 és iPhone X üveg hátlapot kapott a vezeték nélküli töltés miatt, ezáltal törékenyebb is, és kevésbé áll ellen az ujjlenyomatoknak, piszkozódásnak. Az alumínium egyházas iPhone 7 jobban bírja a strapát, ha azok táborába tartozunk, akik gyakran leejtik a készüléket.

Ha már vezeték nélküli töltés – ugyan az iPhone 8 és az iPhone X-ben elérhetővé vált ez a hasznos technológia, annak használata extra kiegészítőket igényel, így még mélyebben a pénztárcába kell nyúlni. Az iPhone 7 és 7 Plus esetében elég a bevált Lightning csatlakozó.

Felhasználói élmény és iOS terén nem nyújt többet az újabb mobil, mivel mindegyik megkapja a legfrissebb iOS 11-et és a szükséges biztonsági frissítéseket.

Mutatjuk a ma érkező iOS 11 legjobb újdonságait
Rengeteg újdonság lesz a friss operációs rendszerben, összeszedtük a kedvenceinket.

Nyilván nem ez az elsődleges szempont, de iPhone 7-ből a legszélesebb a színválaszték: kozmoszfekete, matt fekete, ezüst, arany és rozáarany színekben választható, míg a 8-as modell esetében arany, ezüst, asztroszürke teszi ki a palettát, az X pedig kizárólag asztroszürke és ezüst árnyalatokban érhető el.

Természetesen mindenkinek saját preferenciái szerint kell döntenie, ehhez nyújthat további segítséget az Apple oldalán található összehasonlító eszköz, amivel bármely három modell specifikációit összemérhetjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik