Tech

A wifi csínját-bínját tanítja meg a felhasználóknak a UPC

Edukatív céllal indította el új weboldalát Wifipédia néven a UPC, ahol a felhasználók wifivel, internettel és hálózatokkal kapcsolatos kérdésekre találhatnak választ.

Ezek nagy része olyan, a mindennapokban felmerülő gyakorlati problémák, minthogy hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni otthoni hálózatunkat, miként találhatunk a közelben legegyszerűbben ingyen netet, vagy hogy mit tehetünk zsarolóvírusok ellen.

„Mindannyian tudjuk, hogy az internet és a wifi ma már elengedhetetlen része a mindennapoknak, ennek ellenére sokan csak nagyon keveset tudnak róla:

a felhasználók jelentős része kizárólag olyankor foglalkozik a wifivel, ha az nem működik tökéletesen – akkor viszont gyors és könnyen elérhető válaszokra van szükségük.”

– írja a szolgáltató közleményében.

„A Wifipediát azzal a céllal hoztuk létre, hogy ügyfeleink magabiztosan tudják használni az internetet, és megismerjék a wifi által nyújtott lehetőségek teljes tárházát. Számos olyan applikáció, szolgáltatás és okoseszköz van például, ami megkönnyíti a mindennapokat, a legtöbb felhasználó mégsem tud róla. A wifi-kisokos emellett tökéletes platform arra, hogy színes, élvezhető módon válaszoljuk meg ügyfeleinknek a leggyakrabban felmerülő, wifivel kapcsolatos kérdéseket” – mondta az oldal indulása kapcsán Sólyom Balázs, a UPC Magyarország online divíziójának vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik