Tech

Az Apple elismerte, hogy gond van az új okosórájával

Az almás cég a múlt héten, az iPhone 8 és az iPhone X mellett mutatta be az Apple Watch harmadik generációját, aminek egyes verziói már iPhone nélkül is működnek, hiszen már önmagukban is képesek csatlakozni a mobilhálózatra. Legalábbis a legtöbb esetben, ugyanis a The Verge újságírója két készülék esetében is azt tapasztalta, hogy az okosóra a mobilhálózat helyett inkább az ismeretlen Wifi-hálózatokat részesítette előnyben, és azokkal próbált minden áron kapcsolatot létesíteni.

Az Apple első körben kicserélte Lauren Goode rakoncátlankodó készülékét, azonban a tesztet készítő újságíró a második példánynál is hasonló problémát észlelt, amiről természetesen tájékoztatta is a gyártót. Az Apple ezt követően e-mailben elismerte, „felfedezték, hogy az Apple Watch Series 3 csatlakozási kísérlete a Wifi hálózatokhoz meggátolja, hogy az óra csatlakozzon a mobilhálózathoz”.

Az Apple képviselője emellé hozzátette, hogy vizsgálják a hiba okát, és a javítás egy későbbi frissítésben várható. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez az update mikor esedékes, de ahogy a The Verge újságírója is megjegyzi, ez az első alkalom, hogy az almás cég elismer egy hibát az okosórával kapcsolatban úgy, hogy már megtörténtek az előrendelések és küszöbön áll a kézbesítés.

Minket magyarokat persze ez nem feltétlenül kell, hogy érdekeljen, hiszen nálunk egyelőre nem kerülnek forgalomba olyan Apple Watch Series 3 verziók, amelyek képesek használni az LTE hálózatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik