Tech

Az új South Parkban annál nehezebb a játék, minél sötétebb a bőröd

Az 1997-ben indult és idén már a huszadik évadánál tartó South Park sosem a szégyenlősködéséről volt híres, sőt a Trey Parker és Matt Stone alkotta animációs sorozatnál polgárpukkasztóbb és botrányosabb széria nem nagyon készült az elmúlt két évtizedben.

Ezt a mindenre és mindenkire fittyet hányó, sokszor ordenáré módon társadalomkritikus vonalat vitte tovább a South Park: The Stick of Truth című szerepjáték is, ahol Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman és Kenny McCormick oldalán kalandozhattunk South Park városkában, mindenféle agyament és elmebeteg küldetések megoldása közepette.

Ősszel hatalmas South Park adagot kapunk az arcunkba
Ismét egy hasfalszaggatóan vicces és kifejezetten polgárpukkasztó játék megjelenésére van esély.

A hatalmas sikert arató játék folytatása idén októberben kerül a boltok polcaira South Park: The Fractured But Whole címmel, és az új program már a játék elején olyan funkcióval lepi meg a játékost, ami kendőzetlenül reflektál napjaink egyik legnagyobb társadalmi problémájára.

A szerepjáték indítását követően meg kell alkotnunk a szereplőt, akit irányítani fogunk a ránk váró történetben, és lehetőségünk van arra is, hogy beállítsuk a hősünk bőrszínét. Igen ám, viszont minél sötétebb bőrszínt választunk magunknak, a játék annál nehezebb lesz.

A folyamatot egyébként maga Eric Cartman kommentálja, és a csúszka állításakor a nagypofájú srác meg is jegyzi: „Nyugi, ez nem befolyásolja a harc nehézségét. Csak minden más részét az életednek.”

Ez annyit tesz, hogy a bőrszín nincs hatással a játékban gyakran előforduló körökre osztott harcok nehézségére, viszont ennek fényében változhat a játékmenet többi része. A szereplők egész másképp viselkednek velünk, ha fehér (easy) vagy teljesen sötét bőrű (very difficult) szereplőt irányítunk, illetve ez a beállítás még arra is hatással lesz, hogy mennyi pénzt tudunk gyűjteni a kalandjaink során.

És ez még nem minden, hiszen a karakterkészítésnél beállíthatjuk a nemünket is (nő, férfi, más), és ha a más lehetőséget választjuk, akkor elérhetővé válik a transzgender és ciszgender opció is, és ha ezek közül választunk, akkor az utunkba kerülő szereplők erre is külön reagálni fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik