Tech

Iszonyat menő az Asus kevert valóságos szemüvege

A berlini IFA keretén belül bemutatkoznak az első Windows 10-es kevertvalóság-headsetek is, ahogyan áprilisban írtuk, a Microsoft a hétköznapi felhasználókhoz is szeretné eljuttatni a kevert valóságot, ami a holografikus Windows Mixed Reality platformjukon alapul. A cég partnerei év végéig dobják piacra az ehhez szükséges 300-400 dolláros szemüvegeket.

Kevert valóság (Mixed Reality)

De mi is az a kevert valóság? Egy olyan megoldás, ami a kiterjesztett (AR) és a virtuális (VR) valóságot egyesíti. Azaz látjuk a valódi környezetünket, de az kiegészül virtuális elemekkel, amikkel interakcióba léphet a felhasználó.

A technológiai kiállításon először a Dell kütyüje mutatkozott be, majd az Asus is megmutatta saját eszközét, ami 3K-s felbontást kínál 90Hz képfrissítéssel.

A pozíciókövetést az eszköz elejére helyezett két kamera végzi, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külső szenzorokra (ahogy a HTC Vive és az Oculus Rift esetében), vagy bármilyen más eszközre. A standalone, azaz önmagában használható sisak magában tartalmazza az összes szükséges hardvert. A The Verge szerint ennek köszönhetően nem kell felállítani sem a készletet, tíz perc alatt működésre bírható és beüzemelhető.

A gyártó a külsőre nagy hangsúlyt fektetett, a sisak külseje egy 3D-s poligonos, sokszöges mintázatot kapott. Az első tesztek szerint rendkívül kényelmes, mindössze 400 gramm súlyú, és a gyártó figyelt az antibakterális anyagkiválasztásra is. A kütyü 449 euróba (nettó 135 ezer forint) fog kerülni. Az Asus röviden annyit mondott, hogy kontrollerek is tartoznak a szemüveghez, de árat még nem tudtak mondani, sem pontos megjelenési dátumot

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik