Tech

Agyeldobós harcok lesznek az új Dragon Ball-játékban

Egy jó ideje tudjuk, hogy 2018 februárjában érkezik a népszerű Dragon Ball rajzfilmsorozaton alapuló Dragon Ball FighterZ című játék, és a legújabb videók alapján sokkal őrültebb bunyók várnak ránk, mint korábban gondoltuk.

A Bandai Namco még a nyár elején, az idei E3-on jelentette be, hogy 2018-ban új Dragon Ball-játékkal ajándékozza meg a rajongókat. A program a FighterZ alcímet kapta a keresztségben, az Arc System Works gondozásában készül, és úgy kínál pörgős és akciódús játékélményt, hogy közben a látványvilág a 90-es években nálunk is népszerű anime látványvilágát idézi.

A játékból az elmúlt hónapokban már megjelent jó néhány videó, amik fokozatosan csigázták fel az érdeklődésünket, de a kiadó és a fejlesztők még mindig tudnak meglepetést okozni, hiszen a hétvégén kiadtak egy olyan előzetest, amiből kiderül, hogy a Dragon Ball-univerzum két legnépszerűbb karakterével, Son Gokuval és Vegetavál akár Super Saiyan God Super Saiyan formában is harcolhatunk.

Akik annak idején követték a Dragon Ball Z sorozatot, azok tudják, hogy az említett két karakter képes átváltani Super Saiyan „fokozatba”, mikor a fekete hajuk is aranysárgára vált, és ennek a „továbbfejlesztett” változata a Super Saiyan God Super Saiyan forma, ami először a Dragon Ball Super című szériában bukkant fel, és az a különlegessége, hogy a hősök ilyenkor már kék hajkoronát kapnak.

A hétvégén napvilágra került videóban ebből kapunk egy kis ízelítőt, és ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy a Dragon Ball FighterZ-ben játszhatunk majd Golden Frizeával is, illetve a választható karakterek között felbukkan még Android 16 és Android 18 is, és már azt is tudjuk egy ideje, hogy a küzdelmek során akár Krillin, Trunks és Ifjú Sátán (Piccolo) is harcba hívható.

A játék megjelenése valamikor 2018 elején várható, méghozzá Xbox One, PlayStation 4 és PC platformokra, egyelőre viszont úgy tűnik, hogy a Nintendo Switch tulajdonosok kimaradnak a jóból, erre a gépre ugyanis még nem jelentették be a Dragon Ball FighterZ-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik