Tech

Parádés látvány: ezernél is több cuki robot ropta együtt a táncot

Lehet, hogy mielőtt az intelligens robotok úgy döntenek, hogy leigáznak minket, előbb elfoglalják a diszkóinkat. 1069 robot táncolt úgy, ahogy mi sose fogunk.

Ismét megdőlt a „legtöbb egyszerre táncoló robot” világrekordja, 1069 humanoid kisrobot adott látványos műsort a kínai Guangzhouban, ami épp 62 droiddal több, mint az előző csúcstartó szám. A WL Intelligent Technology Co. Ltd által gyártott Dobi nevű robotok egyszerre adtak elő egy jól megkomponált koreográfiát, nem freestyle összejövetelről volt szó.

A végső számnál csak azokat a szerkentyűket vette figyelembe a Guinness Világrekordok szigorú zsűrije, akik emberesen végigtalpalták a bulit, mert ahogyan tavaly, most is többen kidőltek útközben az őrült tempótól.

Az elkészült videó nemcsak látványos, de egyben remek reklám is. A 47 centiméteres Dobit appal lehet vezérelni, és kereskedelmi forgalomban is kapható, darabja 330 dollárba (kb. 85 ezer forint) kerül. Ezért cserébe szórakoztató dolgokat tud csinálni: beszélget a felhasználóval, tai chizik, történeteket mond, vagy éppen táncikál.

Ez már a harmadik alkalom rövid időn belül, hogy rekordot döntenek ebben a különleges és szórakoztató kategóriában. Tavaly áprilisban az UBTech Robotics kezdte a táncos kihívást 540 robottal, amire pár hónappal később az Ever Win Company kontrázott rá 1007 droiddal. Utóbbi előadás azért is volt különösen emlékezetes, mert egyetlen mobiltelefonon keresztül vezérelték le a műsort.

Lentebb ezek a produkciók láthatók.

(Kiemelt kép: Guinness World Records)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik