Tech

Mutatjuk a Facebook újabb trükkös funkcióját!

A Facebook folyamatosan változik: nemrég a hamarosan érkező új dizájnnal foglalkoztunk, előtte pedig arról írtunk, milyen szavakkal lehet előhívni a rejtett animációkat. Most pedig megmutatjuk, hogy lehet minimálisan változtatni a Messengerben küldött üzeneteink formázását.

Ugyan csak apróságról van szó, de ha szeretnénk egy kicsit személyesebbé, változatosabbá vagy szórakoztatóbbá tenni a Messengerben küldött üzeneteinket a barátainknak és ismerőseinknek, akkor nincs is másra szükség, mint néhány extra karakter használatára.

Ha kövér, dőlt vagy áthúzott szöveget szeretnénk megjeleníteni a chatben, akkor három karakterre lesz szükségünk: a csillagra, az alsó vonásra és az úgynevezett tilde írásjelre, amit általában akkor használunk, ha valamilyen összeget kerekítünk. Mutatjuk, hogyan lehet őket használni a Messengerben:

  • *kövér betű* = kövér betű
  • _dőlt betű_ = dőlt betű
  • ~áthúzott betű~ = áthúzott betű

Ezeket a kombinációkat ugyanakkor halmozni is lehet, ha tehát valaki kövér, dőlt és áthúzott szöveget szeretné sokkolni az ismerőseit, akkor nem kell mást tennie, mint szép sorban egymás után felhasználni a fent mutatott megoldásokat:

  • *_~minden egyben~_* = minden egyben

Sokaknak persze ez nem lesz újdonság, hiszen a Facebook történetében volt már rá példa, hogy a szöveg formázhatóvá vált ezeknek az írásjeleknek a használatával (még a hírfolyamban is, bár jelenleg nem működik), de a Messengerben csak nemrég élesedett ez a funkció, ráadásul a szöveg testreszabása csak a hagyományos, böngészős verzióban működik, mobilon hiába írjuk be az extra karaktereket, a szöveg nem fog megváltozni, és akkor sem látszik a hatás, ha valaki egy böngészőből küld nekünk így üzenetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik