Tech

Láttad már a Facebook legújabb trükkös funkcióját?

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy a „kiválasztottaknak” már látszanak a Facebook új dizájnelemei, és most itt egy újabb funkció, ami kicsit interaktívabbá teszi a kommunikációt a legnagyobb közösségi oldalon. Csak a megfelelő szavakat kell begépelni, és már jön is a „varázslat”.

Aki rendszeresen használja a Messengert, azt biztosan tudja, hogy ha <3 karaktereket pötyög be egy ismerősének, akkor pár pillanatra szálló szívecskék töltik be a csevegő képernyőjét. Most egy hasonló megoldás érkezett a Facebook bejegyzésekhez, ugyanis ha begépeljük a megfelelő szavakat, akkor mindkét fél hasonló animációkat láthat a kommentelt poszt alatt.

Itthon eddig két szóról tudjuk biztosan, hogy elő lehet velük csalni a rejtett funkciót:

  • gratula (lufik szálnak fel a komment felett)
  • xoxo (szívecskék szálnak fel a komment felett)

A begépelést követően a két szó narancssárgára vált, és ha rájuk kattintunk, akkor ismét megjelenik az animáció, amit így a végtelenségig ismételgethetünk. A friss funkció viszont még nem mindenki számára érhető el, legalábbis a mi tesztünknél háromból csak ketten tudtuk előhozni az animációkat, a harmadik fél hiába próbálkozott, ráadásul neki a szöveg színe sem változott meg, még azoknál a felhasználóknál sem, akiknél amúgy sikerült előcsalni a lufikat és a szíveket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik