Tech

A börtön udvarán zuhant le a mobilt és drogot csempésző drón

Újabb csempészdrón bukott le, ezúttal Washingtonban. A jól megpakolt eszköz dohány és marihuána mellett mobilokat is próbált bejuttatni az állami börtönbe.

Mobilt, marihuánát és dohányt szállító drón zuhant le a Georgiában található washingtoni állami börtön udvarán. Az intézmény szóvivője szerint nem tudni, hogy ezekből a termékekből pontosan mennyit sikerült visszaszerezni, de tudomásaik szerint senki sem érintkezett az eszközzel a rabok közül.

A dohány nem engedélyezett termék a georgiai börtökben, ezért az elítéltek jelentős felárral árusítják egymás közt, ami számukra jövedelmező üzlet.

Egyre gyakoribb probléma, hogy drónokat vetnek be csempészet céljából, a washingtoniak már évek óta próbálják megállítani a jelenséget, de az elítéltek folyamatosan új módszerekkel játsszák ki a rendszert. Tavaly a Georgiában található 67 börtönben több mint 22.326 darab mobiltelefont koboztak el elítéltektől és látogatóiktól.

Forrás: Gettyimages

Júniusban a román határrendészek koboztak el olyan cigarettaszállítmányt, amit drónnal küldtek Ukrajnából Romániába. A négyezer csomag fehérorosz gyártmányú cigaretta értékét 3,27 millió forintra becsülték.

dron(210x140).jpg (Array)
Tömegverekedés tört ki a rabok között, a drónról ledobott drogcsomagért
A csúcstechnológiás csempészés nem érte el a célját az ohiói börtönben.

Dél-Karolina államban idén júliusban egy drón vitte be az elítélt szökéséhez szükséges eszközöket.

Két évvel ezelőtt egy ohiói börtönben tört ki verekedés a rabok közt egy dohányt, marihuánát és heroint tartalmazó csomagért, amit egy lezuhant kvadkopter próbált bejuttatni az épületbe.

(Kiemelt illusztráció: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik