Tech

A drónverseny már létezik és leszakítja az arcod

Közelebb hoz egy lépéssel a Csillagok háborúja fogatversenyeihez a drónok versenye. A legújabb technikai sport legutóbbi összecsapásáról a The Verge készített látványos videoriportot.

Nagy-Britannia első profi drónversenyét Londonban rendezték meg idén júniusban. Ez volt a Drónverseny Liga 2017-es szezonjának utolsó állomása.

A drónok elején elhelyezett kamera élő képet biztosít a pilótáknak, akik VR-szemüveg és egy kontroller segítségével irányítják a járműveket.

A versenyzők drónjai akár több mint 120 kilométer per órás sebességgel száguldanak végig az akadályokon, legtöbbször neon kapukon keresztül. Egy futam kevesebb mint másfél percig tart, és bizony, nem ritkák az ütközések.

A szezont 16 pilóta kezdte, de csak 6-an jutottak be a döntőbe. A győztes komoly összeget: 100 ezer dollárt (27,5 millió forintot) nyert.

Ez volt egyébként a második szezon. A jövőben szeretnék, ha a drónversenyt sportként ismernék el: a liga már 20 millió dollárt (5,5 milliárd forintot) gyűjtött arra, hogy az ESPN televíziós csatorna közvetítse a futamokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik