Tech

Imádni fogjuk a Facebook kamerájának új funkcióját

GIF-készítő módot tesztelnek a Facebook app beépített kamerájában, közvetlenül a mobillal készíthetünk majd mozgóképeket.

Idén lett 30 éves a gif formátum, ami egyszerűen nem akar kikopni az internetről, sőt – mintha mostanában egyre nagyobb teret nyernének az izgő-mozgó videók. A Facebook egy hónapja ez alkalomból még egyszerűbbé tette a mozgóképek használatát közösségi oldalán, már a kommentekbe is szúrható gif egy dedikált gombon keresztül, nem csak link bemásolásával.

A The Next Web szúrta ki, hogy a Facebook egy új funkciót tesztel beépített kamerájában. A mobilappban balra suhintással előhívható kamerában a Normal mód mellett egy GIF mód is megjelent, amivel közvetlenül készíthetünk ilyen mozgóképeket.

Forrás: The Next Web

A gifkészítő móddal pár másodperces felvételeket lehet készíteni, amik utána rögtön GIF-ként készülnek el. Lehetőség van a rögzítés után még effekteket, kereteket pakolni rá, majd megoszthatjuk Facebook szoriban, vagy a profilunkon. A The Verge szerint viszont kizárólag videóként menthetjük le az eszközre a gifet, így a Facebookon kívül nem nagyon használhatók a tartalmak.

A funkció még nem mindenki számára elérhető, ahogy a Facebook összes újítása, valószínűleg ez is csak fokozatosan gördül ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik