Tech

Itt a legújabb GIF-készítő, amivel feldobhatjuk a preziket

A Google online gifkészítője sok szabadságot ugyan nem ad, de bármikor jól jöhet, ha kicsit színesebben szeretnénk tálalni két adat összehasonlítását.

A keresőóriás egy olyan ingyenes, ráadásul rendkívül könnyen használható online eszközt adott ki, mellyel pillanatok alatt olyan gifekkel dúsíthatjuk a prezentációnkat, amik két adatot hasonlítanak össze. Ugyan elsősorban online újságíróknak készítették, de bárki hasznát veheti, aki adatokat szeretne prezentálni. A Data GIF Maker itt érhető el.

Ugyan az ötlet remek, és egy hasznos kis eszközről van szó, túl sok szabadságot nem ad nekünk. Csak két témát vethetünk össze (Trump/Hillary, iPhone/Android), egy GIF-re pedig összesen öt ilyen páros összehasonlítást rakhatunk. Kicsit hiányoltam azt, hogy többféle animációt állíthassak be, túl sok kreativitásra nem nyílik lehetőség.

Ilyeneket készíthetünk vele. Forrás: Google

A cég bejegyzése szerint jellemzően azokban a helyzetekben jön jól az eszköz, amikor két keresési eredményt hasonlítanánk össze. Újságírók használhatják például mozifilm értékelésekhez, eladási számok, szavazási eredmények összevetéseihez.

Forrás: Google

Ha beállítottuk a szükséges adatokat, az általunk használni kívánt színeket, a Launch Comparison gombbal rögtön láthatjuk is az eredményt, a mellette látható gombbal pedig letölthetjük gépünkre.

A Google arra figyelmeztet: a nagyobb felbontású fájlok letöltése a szokásosnál hosszabb ideig tart. Sajnos mi azt tapasztaltuk, hogy az alacsony felbontású gif esetében is hosszú percek alatt készült csak el a végeredmény (volt akinél ez fél órába telt, én már negyedóra után feladtam), ezért remélhetőleg a Google később nemcsak több funkcióval bővíti az eszközt, de fel is gyorsítja működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik