Tech

Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal

Megvalósult, amiről az Oculus fejlesztők bibliájában, Ernest Cline Ready Player One című könyvében olvashattunk: virtuális valóságba költözik át a közösségi háló. Az új oldal egy gyönyörű loftlakásban lesz, VR-sisakban cseveghetünk, telefonálhatunk, posztolhatunk.

Új közösségi oldal indul connect néven. Az e.com startup egy olyan közösségi oldalt mutatott be, amelyet nemcsak hogy 2D-ben, de 3D-ben is átélhetünk. A gyönyörűen berendezett virtuális loftlakásban a felhasználók

  • telefonálhatnak,
  • csetelhetnek,
  • játszhatnak,
  • gondozhatják virtuális háziállatukat,
  • fényképeket,
  • videókat küldhetnek,
  • médiatartalmakat fogyaszthatnak a világ minden részéről.

A connect az Ön virtuális otthona.A loftban egy VR-headset segítségével nézhetünk körbe. Például a kanapén fogyaszthatjuk el az újságok, magazinok tartalmait, vagy olvashatunk könyveket – gyakorlatilag egy multimédiás felület lesz. Rákereshetünk cikkekre, szűrhetjük a tartalmakat, sőt, a nyomtatott újságok PDF-ben feltöltött oldalait is 3D-s modellekként jeleníti meg.

A connect közösségi oldal

A fejlesztő ígérete szerint a connect egy intuitív és független közösségi háló lesz, amely komoly hangsúlyt fektet az adatvédelemre is, s amelyen keresztül az üzenetküldés mindenfajta módja lehetséges. Éppen így kívánják kiküszöbölni az új közösségi oldalak legnagyobb rákfenéjét : a kezdeti ürességet.

A connecten ugyanis a már létező szolgáltatásokat használhatjuk, mint amilyen a Facebook Messenger, az e-mail és sms – így egyetlen felületen tudunk a különböző üzenetekre válaszolni. Ez nem csak kényelmesebb, de időt is takaríthat meg a felhasználóknak, hiszen nem kell az appokat külön megnyitni a csevegéshez.

A kezdetektől biztosítani fogjuk, hogy mindenki az összes kapcsolatát elérhesse a connecten keresztül

– foglalja össze Michael Schöggl, az e.com alapító-ügyvezető igazgatója.

Az új közösségi oldalon több embert tudunk majd elérni, mint bármely másik közösségi hálón, tekintet nélkül arra, milyen eszközt használunk: Playstationről SMS-ezne? Semmi probléma!

Kattintson, és a galériában végigböngészheti, hogy fog kinézni a virtuális lakás:

Galéria

Jövő hét keddtől, azaz július 18-tól tesztelhetjük az új közösségi oldalt, ekkor indul ugyanis a fejlesztő e.com Kickstarter kampánya. Már egy 5 dolláros, azaz cirka 1300 forintos adomány is lehetővé teszi, hogy kipróbáljuk az első verziót (Android, PC, Mac, HTC Vive). Az első adakozók egyben limitált jutalmakban is részesülnek: az első 3D-s helyszínt, az ovális irodát is használhatják majd.

A connect a tervek szerint 2017. októberében indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik