Tech

Emberek, robbannak a fidget spinnerek

Nemcsak durva függőséget, hanem akár lakástüzeket is okozhat a fidget spinner, írta csütörtökön a Gizmodo. Az elmúlt napokban ugyanis legalább két pörgettyű felrobbant töltés közben.

Michigani és alabamai édesanyák arról írtak, hogy gyermekük pörgettyűje épp töltőn volt, amikor hirtelen a szerkezet olvadni kezdett, majd rövid idő után lángra kapott.

Éppen el akartunk indulni otthonról, amikor a fiam sikítozni kezdett a tűz miatt. Az alsó szinten voltam, és csak annyit hallottam, “tűz, tűz”. A fidget spinner nem füstölt, hanem konkrétan égett

– mesélte Kimberly Allums a WBRC-nek.

Mint fogalmazott, a játék kevesebb mint 45 perce volt töltőn. Mikor megpróbálta megnézni, hogy ki a gyártó, csak annyit látott rajta, hogy Made in China.

Az amerikai fogyasztóvédelmi bizottság (Consumer Product Safety Commission) vizsgálja az eseteket és azt tanácsolta mindenkinek, hogy sose töltsék éjszaka a szerkezetet.

Hozzátették, hogy kisgyerekeket egyáltalán ne engedjék a játék közelébe és az idősebbeket is figyelmeztessék, hogy sose vegyék a szájukba a pörgettyűt.

(kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik