Tech

Az okoságyban nincs több szenvedés a hőmérséklet miatt

A Smartduvet először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy előálltak az önbeágyazós fekhellyel, most viszont szintet léptek, hiszen a Breeze nevű új termékükkel beállíthatjuk az ágyunk hőmérsékletét, ráadásul a hőfok mindkét oldal külön szabályozható.

Valószínűleg mindenkinek volt már olyan éjszakája, mikor sehogy nem volt jó az ágyban. Vagy túl meleg volt, és az egyik lábunk kieresztésével igyekeztünk szabályozni a hőmérsékletet, majd fél órával később már a túlságosan hűvös levegő miatt húzódtunk egyre összébb a takaró alatt. A helyzet pedig csak fokozódik, ha nem egyedül tértünk nyugovóra…

Ezen az áldatlan állapoton segít a Smartduvet legújabb kiegészítője, a Breeze, ami egyrészt rendelkezik az önbeágyazó funkcióval, emellett pedig úgy van kialakítva, hogy szabályozható legyen a fekhelyünk hőmérséklete. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az ágy jobb és bal térfelén külön-külön szabályozható a hőfok, így akkor is nyugodtan lehet nyugovóra térni, ha eltérőek az igényeink a partnerünkkel.

A hőmérséklet szabályozását egy külön eszköz végzi, amit az ágy alá kell helyezni, míg a fekhely megfelelő részeinek fűtését és hűtését egy különleges réteg biztosítja, ami az önbeágyazó paplan “kerete” és a rá kerülő huzat között helyezkedik el.

Az ágyba való okoskiegészítőt az Indiegogón hirdette meg a Smartduvet, és igencsak ráérezhettek valamire, hiszen a megvalósításhoz szükséges összeget 20 000 dollárban határozták meg, és hiába van még hátra 24 nap a gyűjtésből, a kétoldali hűtést/fűtést biztosító Breeze-re már a kért összeg hétszerese összegyűlt, azaz már több, mint 140 000  dollárt kalapozott össze a gyártó.

Forrás: Smartduvet / Kickstarter

A termék egyébként több kiszerelésben is „előrendelhető”, a legolcsóbb 200 dollárba (~ 55 000 Ft) kerül, és igazából ez az összeg nem is tűnik olyan soknak egy olyan kiegészítőért, ami nemcsak beágyazza magát, de télen meleg, míg nyáron kellemesen hűvös fekhellyel várja a tulajdonosát, miután egy mobilapplikációval előre felkészítettük az alvásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik