Tech

Ezek a facebookos újítások nem csak a nyaralás közben hasznosak

A Facebook szép csendben még hasznosabbá tette az albumokat: a legújabb fejlesztésnek köszönhetően már közösen is szerkeszthetünk albumokat barátainkkal, így nem kell elrejteni az idővonalról a huszadik ugyanolyan fotót, amin megjelöltek minket egy nyaralás, koncert, vagy közös program alkalmával. Több más apró fejlesztés is érinti a képgyűjteményeket, például már nem csak képeket, de videókat, posztokat, bejelentkezéseket is egybegyűjthetünk.

Több apró fejlesztéssel turbózta fel az albumokat a Facebook. Mostantól nem csak mi, de barátaink is szerkeszthetik az általunk létrehozott gyűjteményt, elérhetővé vált a Közreműködők megadása funkció, amivel ismerősöket hívhatunk meg szerkesztésre. A beállítást nemcsak egy teljesen új album létrehozásakor adhatjuk meg, de már meglévőhöz is állíthatunk be további közreműködőket, azaz szerkesztőket.

A jogosultságot kapott ismerősök ezután maguk is bővíthetik képekkel, posztokkal az albumot, a láthatósági beállítások közt pedig megjelent azon opció, hogy a közreműködők ismerősei is láthassák azt.

Forrás: 24.hu

Az albumokba pedig már nem csak fotókat lehet feltölteni, hanem videókat is, ezen felül adhatunk meg bejelentkezéseket, szöveges posztokat. Így az album gyakorlatilag képgyűjtemény helyett már komplett tartalomgalériaként használható. Egy helyre gyűjthetjük, ha bejelentkeztünk egy hotelbe, koncerthelyszínre, majd utána beszámolót írhatunk emléknek, vagy posztolhatunk kisvideót.

A közösségi oldal ezzel együtt bevezette a Kiemelt Albumok fület is, ami a kiemelt fotókhoz hasonlóan a személyes adatlapon kap helyet. A profilra így már nemcsak egy-egy képet emelhetünk ki, hanem komplett gyűjteményt.

További apróság, hogy követhetővé váltak a barátok albumai, ami azt jelenti, hogy a minket érdeklő albumokra feliratkozhatunk. Ha ismerősünk új képpel bővíti azt, értesítést kapunk róla a hírfolyamunkban, ahogy például a borító-, vagy profilkép változtatáskor is felugrik az aktivitásról értesítő poszt.

Az újítások asztali böngészőben, és a Facebook androidos, illetve iOS-es mobilappjában is elérhetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik