Tech

Keresztény oldal tiltotta be a Facebook szivárványos reakcióját

Kitiltással fenyegette azon követőit egy keresztény hívőket tömörítő Facebook-oldal, akik a szivárványos reakciógombot használják. Ezután elszabadult a pokol.

A keresztény hívők által készített Warriors of Christ nevű Facebook-csoport adminisztrátorai alaposan feldühítették követőiket: posztban közölték, hogy oldalukon tiltottnak számít a Facebook legújabb, szivárványszínű zászlós reakciójának használata, aki pedig ellenére is rányomja a színes gombot posztjaikra, azt kitiltják.

Az ideiglenes, “Büszkének” elnevezett gombot a Pride-hónap miatt tette elérhetővé a közösségi oldal az LGBTQ közösség melletti kiállás jeleként.

Forrás: patheos.com

Az adminisztrátorok maguk is hergelni kezdték a netezőket általuk készített mémekkel, az egyiken Úr keze volt látható, aki visszaveszi a szivárványt, és azt mondja, hogy az övé.

A figyelmeztetés éppen ellenkező hatást váltott ki: elkezdtek özönleni a tiltott reakciók, keresztényektől, nem keresztényektől egyaránt.

Sőt, a poszt alatti kommentszekciót is hamar ellepték a szivárványos matricák és hozzászólások. Így ezzel a lépéssel egyáltalán nem sikerült célt érni, azóta minden poszt színekben pompázik.

Forrás: patheos.com

Az eredeti posztot azóta törölték, és az oldal állapota is felfüggesztett a cikk írásának pillanatában. Válaszként közleményben tudatták az oldal tulajdonosai, hogy minden hazugság és vádaskodás ellenére nem gyűlölködnek senki ellen, és nem lépnek vissza attól, hogy Isten szavainak igazságát hirdessék. „A bűn örökre eltávolít Istentől.” – írták.

Az IKSZ is reagált

Ezt követően a magyar Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is reagált az új reakció bevezetésére, posztban tették fel a kérdést: ha van szivárvány, akkor miért nincs olyan jel, amivel a felhasználók az üldözött keresztények iránti szolidaritásukat fejezhetik ki.

A szövetség szerint mivel a vallásuk miatt üldözött emberek nyolcvan százaléka keresztény, ezért inkább értük kellene kiállni, mint a legüldözöttebb csoportért.

A Facebook azt állítja, hogy támogatja a közösségeket. A vallásuk miatt üldözött emberek 80%-a keresztény, ez a legüldözöttebb vallás. Oszd meg, ha szerinted is inkább értük álljunk ki!

Közzétette: IKSZ – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség – 2017. június 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik