Tech

iPhone mentette meg egy manchesteri sérült életét

A vasárnapi manchesteri robbantás egyik sebesültjének férje Facebook posztban számolt be arról, hogy a felesége életét egy iPhone 6s készülék mentette meg: a telefon lelassított és eltérített egy olyan repeszt, ami akár halálos sebet is ejthetett volna a nőn.

A 45 éves Lisa Bridgett férje egy Facebook posztban tájékoztatta ismerőseit a manchesteri robbantásban megsérült felesége állapotáról (a nő súlyosan megsérült, de már javul az állapota, és örül, hogy életben van), és a felkavaró képekkel illusztrált bejegyzésben arra is részletesen kitért, hogy Lisa egy iPhone 6s készüléknek köszönheti az életét.

Forrás: Steve Bridgett / Facebook

Steve Bridgett beszámolója alapján a felesége épp telefonált, mikor várta az Ariana Grande koncertről távozó lányát, és elég közel volt a Salman Abedi által elkövetett robbantáshoz, hogy a detonáció repeszei súlyos sebeket ejtsenek rajta. Lisát több fémdarab is eltalálta: ezek egyike volt egy olyan csavar, ami leszakította az egyik ujját, majd a telefonjába csapódott.

A készülék viszont nem csak lelassította a halálos törmeléket, de a férfi szerint el is térítette azt, így a fémdarab nem a nő fejébe fúródott, „csupán” az arcában és az orrában okozott kárt. A Steve által megosztott brutális képeken jól látszik, hogy az iPhone 6s alsó része szinte teljesen szétroncsolódott, és a férfi valószínűleg nem téved, mikor azt állítja, hogy a telefon nélkül a felesége már halott lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik