Mobil
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - MAY 23: Walking casualties Vikki Baker and her thirteen year old daughter Charlotte hug outside the Manchester Arena stadium in Manchester, United Kingdom on May 23, 2017. A large explosion was reported at the end of a concert by American singer Ariana Grande. So far, police have confirmed 20 dead and over fifty injured in the explosion, now thought to be terrorist-related.  Lindsey Parnaby / Anadolu Agency

Jóváírják a manchesteri roamingot a hazai szolgáltatók

Pintér Mónika
Pintér Mónika

rovatvezető. 2017. 05. 23. 12:49

A hazai szolgáltatók különböző feltételekkel ugyan, de jóváírják a manchesteri roamingot a hétfő esti merénylet hatására. Így aki nem tudná, jól vannak-e a szerettei, vagy segítséget kérne, díjmentesen tud telefonálni.

Úgy döntöttek a hazai szolgáltatók, hogy a hétfő este, Manchesterben történt támadás hatására jóváírják az egyesült királyságbeli roamingdíjakat bruttó tízezer forint értékig, hiszen sokan kezdtek azért telefonálni és SMS-t küldeni, hogy kapcsolatba lépjenek szeretteikkel, vagy segítséget kérjenek.

Ha valaki ekkor telefonált az Egyesült Királyságon belülre, ott fogadott hívást, vagy onnan hazatelefonált Magyarországra, a roaming díját a szolgáltató jóváírja.

People, believed to be leaving the Manchester Arena, after an explosion after the Ariana Grande concert which took place on 05/22/2017 at Manchester Arena in Manchester, United Kingdom on Tuesday, May 23rd, 2017. Greater Manchester Police are treating this as terrorist incident. (Photo by Jonathan Nicholson/NurPhoto)
Koncerten robbantottak, gyermekek is vannak az áldozatok között
Fotó: Jonathan Nicholson/NurPhoto

Vodafone: egységes jóváírás

A Vodafone sajtóosztálya kérdésünkre megerősítette, hogy a manchesteri események miatt minden, az Egyesült Királyságban roamingoló ügyfele maximum bruttó 10 ezer forint jóváírást kap a 2017. május 22-én 22:00 és május 23-án 22:00 közötti hívás- és sms forgalmából.

A jóváírás a Magyarországra és az Egyesült Királyságon belülre indított hívásokra és sms-ekre, ezen felül az ott fogadott hívásokra vonatkozik.

Telenor: egyedi elbírálás

A Telenor sajtóosztálya már nem egységesen írja jóvá a roamingdíjat. A sajtóosztály közlése szerint:

Egyedi elbírálás alapján alkalmazunk jóváírást, ha az esetlegesen érintett ügyfelek közvetlenül hozzánk fordulnak. A manchesteri robbantás a helyi tudósítások alapján terrortámadásnak minősül, de mivel az egy behatárolt helyszínen történt, nem tapasztaltunk kiemelt forgalmat a támadással összefüggésben, jelenleg nem tervezünk általános roaming jóváírást bejelenteni.

Telekom: vegyes megoldás

A Telekom is vegyes megoldást alkalmaz:

  • Egyrészt a Nagy-Britanniában tartózkodó ügyfeleiknek írják jóvá a roaming díjat maximum bruttó 10 000 Ft-ig. A jóváírás a 2017. május 22. 22:00 és május 25. 24:00 között Nagy-Britanniából indított, fogadott hívásokra, SMS-ekre vonatkozik, amely utólagos számlajóváírás formájában történik.
  • Másrészt ehhez a jelentkezni kell május 30-ig az ügyfészolgálaton, hogy biztosítani tudják a korrekciót: az erre a célra létrehozott, belföldről a +3680204569-es, külföldről a +3614474541-as telefonszámon lehet jelentkezni.
Egy 8 éves kislány a manchesteri merénylet második megnevezett áldozata
A merénylet 59 sérültje közül 12-en 16 éven aluli gyerekek. Saffie Rose Roussos a kórházban halt bele a robbantás okozta sérüléseibe.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.