Tech

Végre választ kaphatunk arra, mit érdemes tanulni a jövőben

Kik azok az emlékszerkesztők, testdizájnerek, virtuálisvilág-mérnökök, gamification tervezők? Mit érdemes tanulni, hogy ahhoz jó munkád legyen? Vajon a jövőben számítani fog-e még a diploma és lesznek-e egyetemek? Sok-sok kérdés, amelyek a jövő heti, budapesti Future Work Festival témáit adják.

Az automatizáció, a robotika, a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság átalakítja a munka világát is. Talán kicsit riasztó, de a mai óvodások 65 százaléka olyan szakmákban fog dolgozni, melyek most még nem is léteznek. Jövőre pedig világszerte már 3 millió ember munkáját robot ellenőrzi majd.

Mit fogunk dolgozni néhány év múlva, amikor már most automaták intézik ügyeinket, robotok csetelnek helyettünk, és hamarosan drónok szállíthatják a pizzánkat? Lesznek még taxisofőrök, tanárok, pizzafutárok, eladók? Mi fog történni, ha eltűnnek ezek a szakmák? Mi lesz helyettük?

A május 17-19 közt megrendezendő Future Work Festivalon ezekre a kérdésekre kaphatunk választ. A szervezők kikötik: ez nem konferencia, sem állásbörze, a témákról közvetlen hangulatban, kötetlen módon beszélgethetnek az előadók és érdeklődők.

Az Akvárium Klub egész napos programja mellett május 17. és 19. között számos kísérőprogramon lehet részt venni városszerte, templomban, közösségi terekben, romkocsmákban, cégeknél folytatódnak a beszélgetések konkrét szakmák és iparágak jövőjéről.

A fesztivál Facebook-eseményét itt találja, az előadások menetrendjét pedig ezen a linken olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik