Tech

Fantasztikus ajándékot kapott a becsületes megtaláló

Egy Reddit-felhasználó a múlt hónapban akadt rá az 1998-as StarCraft stratégiai játék forráskódját tartalmazó CD-re, amit vissza is juttatott a programot fejlesztő Blizzardnak. A cég hálája nem maradt el, életre szóló élménnyel készültek a becsületes megtalálónak.

A Khemist49 néven ismert Reddit-felhasználó még a múlt hónapban bukkant rá egy olyan CD-re, ami a legendás stratégia játék, az 1998-as StarCraft forráskódját tartalmazta – olyan ez, mintha valaki a Coca-Cola titkos és féltve őrzött receptjét kaparintotta volna meg.

A különleges lemez egy eBayről rendelt csomag része volt, ott hevert egy raktárvásárból származó csomó másik játék és cucc mellett. A szerencsés férfi egy darabig tanácstalan volt, hogy mit kezdjen a valóban értékes kinccsel, majd úgy döntött, hogy visszaadja a jogos tulajdonosnak, a játékot fejlesztő Blizzard Entertainmentnek (magát a programot ráadásul már bárki ingyen letöltheti).

Forrás: Khemist49 / Reddit

A kaliforniai stúdió első körben egy Overwatch videojátékkal és a Blizzard Store-ban elkölthető 250 dolláros utalvánnyal viszonozta a tettet, ami már önmagában egy nemes gesztus a részükről, azonban a cég egyáltalán nem érte be ennyivel.

A napokban újra megkeresték Khemist49-et, és felajánlották neki, hogy részt vehet az évente esedékes, hihetetlenül népszerű BlizzConon, a legnagyobb rajongóknak szervezett videojátékos rendezvényen, amire általában pár perc leforgása alatt elfogy az összes jegy.

A fejlesztőstúdió ráadásul nemcsak ingyenjegyet biztosít Khemist49 számára, de állják az utazás és a szállás összes költségét, sőt még egy italozásra is meginvitálták a forráskód megtalálóját. És ez még mindig nem minden, hiszen a Blizzard egy hatalmas ajándékcsomagot is küldött a becsületes Reddit-felhasználónak, játékokkal, perifériákkal és mindenféle rajongóknak fontos relikviákkal megtömve.

Forrás: Khemist49 / Reddit

Persze azt is gondolhatnánk, hogy mindez csak egy jól kitalált sztori az interneten, de erről szó sincs, hiszen a Kotaku megkereste a Blizzardot, akik megerősítették Khemist49 sztoriját, hozzátéve hogy

meg akartuk mutatni, hogy mi az a szint, amit egy játékos érdemel, ha a helyesen cselekszik, nemcsak a cég felé, de az egész közösség irányába, akik a mai napig kellemes perceket töltenek a StarCarfttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik