Tech

Mostantól ingyenes a Starcraft

Nem viccelünk. Tényleg! Ismét elveszhetünk: az élmény épp olyan, mint legelső nap.

Ingyen letölthető Az Eredeti, ami miatt hónapokig (évekig) nem volt életünk, ami az e-sportok egyik alapjátékává vált, ami miatt megtanultuk, hogy mit jelent az APM (a kiadott parancsok száma percenként) és azt is, hogy az amatőrök 50 körül mozognak (kávéval van az hetven is), az igazán jók 400 felett turbóznak, Park Sung-Joon meg elhúzta 818-ig is, de ő már nem ember, hanem fogalom, meg is engedheti magának a Flash-tempót.

Szóval, töröljük csak ki a nosztalgiát a szemünkből, ingyenes lett az eredeti Starcraft és kiegészítője, a Brood War PC-re és Macre is – Windows 7-től, illetve iOS 10.11-től felfelé. Mindehhez kapott pár technikai újítást is. Immár nemcsak teljes képernyőn fut, láthatjuk az APM-et meg az időszámlálót, van megfigyelő mód és rengeteg hibát sikerült kigyomlálnia a fejlesztőknek.

Az online történelem egyik fontos szeletéről van szó, így aki még nem játszott vele, most még könnyebben pótolhatja elmaradását. A játék 19 éves felhasználói felületét hiába harapta meg jobban az idő vasfoga, mint magát a grafikát, a játékélmény és a mögötte lüktető stratégia ugyanolyan erős, mint legelső nap.

A vintázsélmény miatt sem kell aggódni: nyáron érkezik a 4K grafikával feltuningolt Starcraft Remastered.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik