Tech

Megint lopott funkciókkal erősít az Instagram

A Facebook fotós appjába is megérkeztek az eltűnő képek és videók, így a képmegosztó egyre jobban hasonlít egy csevegő alkalmazásra, és a cél egyértelműen a Snapchat felhasználók elcsábítása.

Az nem újdonság, hogy a Facebook előszeretettel másol funkciókat a konkurens Snapchattől, és építi be azokat a saját szolgáltatásaiba. Legutóbb a 24 óra eltűnő posztokat emelte át gyakorlatilag mindenhova: a Messengerbe, a közösségi oldalra, és az Instagram képmegosztóba is.

Az Instagramon belül ráadásul folytatódik a fejlesztés: a legutóbbi frissítéssel már eltűnő fotókat és videókat is küldhetünk privát beszélgetéseken belül. Ezek csak rövid ideig lesznek láthatók, legfeljebb egyszer lehet újra lejátszani azokat, utána megsemmisülnek.

Az első szembetűnő változás az app frissítése után, hogy bejövő üzenetek paneljének alján egy kék kamera ikon jelenik meg, ezzel tudunk rögtön fotót vagy videót készíteni, amit szűrőkkel és matricákkal turbózhatunk tovább. A kész mű a megszokott nyíl formájú ikonnal küldhető el, egyszerre akár tizenöt címzettnek is.

Értesítést is kapunk arról, ha a címzett megkapta, megtekintette, lejátszotta az üzenetet, vagy ha képernyőmentést készített arról. A beérkezett eltűnő felvételeket kék színnel különíti el az app a hagyományos privát levelektől. Az újítás a mobilapp 10.16-os verziójába került be, ami egyaránt letölthető androidos és iOS-es eszközökre.

A cég közleménye szerint egyre többen használják privát levelezésre az appot, pár hónapon belül 300 millióról 375 millióra nőtt az elküldött üzenetek száma. Ez nagy szó egy olyan szolgáltatástól, ami alapvetően képmegosztásra szolgál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik