Tech

Gyönyörű, de méregdrága a Nike önbefűző cipője

Marty McFly és a doki végre örülhetnek!

Biztos nem vagytok tömegével, akiknek álmatlan éjszakákat okoz az, hogy vajon mikor jelenik meg végre az első önbefűző cipő. A cipőipar szereplői ennek ellenére komoly versenyben vannak, hogy kinél jelenik meg először, és most úgy fest, a Nike áll nyerésre.

A HyperAdapt 1.0 névre hallgató sportcipőről sokáig azt sem lehetett tudni, hogy valós termék-e vagy csak valami koncepció, de ma a Nike bejelentette a megjelenési időpontot és az árat is:

A cipő 720 dolláros áron, azaz közel 210 ezer forintért lehet a rajongóké.

Na, most, hogy felépültünk a szívinfarktusból, örüljünk együtt, hogy minderre még karácsony előtt sor kerül, vagyis a szerencsés amerikaiak már önbefűzős tornacsukában rugdalhatják a havat. Az értékesítés első hulláma november 28-án indul, de ez csak a Nike+ felhasználók egy kiváltságos csoportja számára lesz elérhető.

Ezután december 1-jén indul el a szélesebb körű forgalmazás, aminek a helyszíne szintén a Nike+, illetve bizonyos üzletek lesznek. A gyártónak létezik egy másik, konkrétan a Vissza a jövőbe című filmben megjelent típust másoló, Mag nevű modellje is, de annak megjelenéséről egyelőre keveset lehet tudni.

A HyperAdapt 1.0 automatikusan érzékeli a beledugott lábat, ami után egy kis elektromos motor meghúzza a cipőfűzőt. Ha további igazításra lenne szükség, akkor a baloldalon található két gombbal lazítható, vagy tehető szorosabbá a „fűző”. A bennfentesek szerint ez csak az első lépés, hamarosan jönnek a különböző sportágakra tervezett darabok.

Mi legközelebb akkor számolnánk be erről, ha lesz benne Bluetooth.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik